Find me on insta!

Instagram

♥ AIDA THEPINKGODDESS ♥

My photo
Life has taught me a lot about never to put hope on anything but ALLAH. Because when it turns out otherwise, the pain is unbearable. What crashed my past can never crash my present. Please do not use my photos without my permission. AidaThePinkGoddess™ © 2010 all rights reserved

Ayra Maysaa

Lilypie First Birthday tickers

Saturday, January 9, 2010

CURANG FANTASI ..WHAT IS??


Semalam di rancangan favourite saya Wanita Hari Ini, diorg discuss one very2 interesting issue. Isu yang barusan (barusan baaaaah!! hehe) julung2 kali saya dengar iaitu, CURANG FANTASI. Although I'm not in the position to comment anything sebab saya belum berkahwin but no harm to share right. Lagipun @25 24 takkan la saya ni innocent sgt? Amongst the panel were : Azhar Sulaiman, Lisdawati, AR Badul, Didie Alias, seorang doktor pakar dan seorg ustaz..

Definisi curang fantasi ialah apabila pasangan yang TELAH BERKAHWIN BERFANTASI TENTANG ORANG LAIN KETIKA BERSETUBUH BERSAMA PASANGANNYA. Tidak kiralah Jessica Alba ka, Megan Fox ka, Robbert Pattison ka, Hugh Jackman, Taylor Lautner ka, ataupun rakan seofis. Undoubtedly, kebanyakan yang menghadapi masalah ini ialah golongan LELAKI.. Around 35% of men mengalaminya. Tetapi ada juga wanita berfantasi dan lebih kronik berbanding lelaki. (But I want to ask women, u guys berfantasi ke? Cuz sumpah, I DON'T)

Case study- Antara pengalaman yang dikongsi oleh seorang anonymous in that show is about a lady who tries to survive an arranged marriage. Menurutnya sejak 2 tahun yang lalu, dia telah berfantasi tentang artis pujaannya setiap kali bersama suami. Katanya, dia mahu suaminya berbadan BERKETUL-KETUL (WTH!!) dan menasihatkan beliau ke gym, tetapi suami nya buat dek saja, SO, TO SAVE THEIR MARRIAGE, SHE FANTASIZES!

Kata doktor- Menurut doktor, perkara fantasi ini normal berlaku di barat kerana ada yang mempunyai daya seksual yang lemah sehinggakan mereka terpaksa berfantasi to trigger their desire, hence, reach the climax. Tapi, doktor kata, its is all about mind set, we control our mind, not the otherwise. But ada yang terlalu kronik, so doktor nasihat, bring along ur spouse's photo to curb the fantasy, kalau nak berfantasi, cepat2 tengok pic suami/isteri and lepaskan kat diorg.. faham?

kata Ustaz pulak- CURANG FANTASI adalah HARAM! ok? Tapi kalau datang secara MIMPI atau LINTASAN, then it's okay. Adapun curang fantasi ini diharuskan bila ia dpt mengelakkan perkara yang lebih mudharat berlaku seperti PENCERAIAN. Seboleh2nya dielakkan kerana fantasi ini MEMBUKA jalan ke arah maksiat apabila ia direalisasikan. Sebagai contoh, anda telah berkahwin tetapi meminati lelaki/wanita lain, dan apabila anda BERFANTASI tentang dia, tidak mustahil anda betul2 curang bersama LELAKI/WANITA itu.

The peak of the discussion is statement Azhar Sulaiman yang mengaku bahawa isterinyatidak menjaga penampilan. So what he does is, dia tampal gambar isterinya yang dulu2 untuk membangkitkan seleranya. Dan he admitted about MAYBE HE fantasizes MISHA OMAR! And according to him, bila berfantasi, kasih sayang yang ada untuk isteri ketika menyentuh dan menciumnya is NO MORE 100% Pergh, perempuan mesti sedih over his statement... T_T

Then the conclusion is, fantasi memang kadang2 datang tapi dengan iman dan amalan yang sufficient, insya allah, you can control them. DAN NASIHAT USTAZ itu, cermin diri sendiri dulu sebelum demand/expect too much from your spouse...and dia cakap lagi, Allah jaga rumah tangga yang apabila kedua2 pasangan fight for the relationship, bila salah seorangnya berpaling, Allah tak jaga dah..na'uzubillah...

Wallahu 'alam


14 chemistry(s):

fa-aja-aja said...

ape kene ngn azhar sulaiman mcm malukan isteri sendiri? cet.

Admin said...

uish
xpatut buka aib bekas isteri.
knapa my family akak xda abg ipar? haha

Aida The Pink Goddess said...

tu la kasian,, gay betul,

tak muat la, patutnya ada kuceng sekali..

Aida The Pink Goddess said...

pembetulan, diorg still berkahwin! sorry2...

Hayatul Akma @ Ima said...

azhar sulaiman fantasizes misha omar??? hahaha

Aida The Pink Goddess said...

aok eh, disebut gik ya...

cikbedahlaser said...

waaa 1st time dgr...thnx ye cik aida...
klu wat entri pasal ni... i link to ur blog... ok???

shimatheredmummy said...

hi aida. just nak tnya smtg. i found ur blog layout very interesting. tapi bila i try google, tak jumpa layout yang simple macam ni. if jumpa pun, kena into classic template which is totally not an opt. so would u mind to share where did u find this layout? really looking forward for ur reply. thanks

Aida The Pink Goddess said...

salam, mmg i pakai the available template dlm blogger ni and tampal2 the header ..mmg kosong, only adjust the width of the body and header dlm html..tu je..

PurPLe LaDy said...

kenak azhar gya?????? pa jak lah bini nya madah kelak.. astaga.

Aida The Pink Goddess said...

insensitive!

ex-kingfisherian. said...

wah, heavy topic.

tidak sangka Azhar cakap begitu,

anyway, I like the last para. kedua mesti fight untuk pertahankan perkahwinan. if one of them give up, it is already a losing battle, yang tidak berbaloi untuk dilawan.

~{[-Da Lovers-]}~ said...

I tak pernah fantasi orang Lain!! eeee giLa~ giLa~

Aida The Pink Goddess said...

mmg menggelikan sgala urat dan tulang temulang

Related Posts with Thumbnails