Find me on insta!

Instagram

♥ AIDA THEPINKGODDESS ♥

My photo
Life has taught me a lot about never to put hope on anything but ALLAH. Because when it turns out otherwise, the pain is unbearable. What crashed my past can never crash my present. Please do not use my photos without my permission. AidaThePinkGoddess™ © 2010 all rights reserved

Ayra Maysaa

Lilypie First Birthday tickers

Monday, November 2, 2009

These 3 magic words!


Tadi segmen Jawa Rangers kat hot.fm ada topik yang agak menarik: Benarkah lelaki sukar melafazkan cinta? Rata-rata pemanggil terutamanya wanita bersetuju dengan pernyataan ini. Lelaki memang liat nak cakap "I love you", "Saya sayang kat awak", "I miss you" and so on. Akan tetapi tidak kurang jugak lelaki yang membidas kenyataan ini. Menariknya kebanyakan lelaki lebih pemurah dengan lafaz tersebut SELEPAS berkahwin. Ada seorang pakcik dari Selayang cakap time bercinta dia tak pernah langsung cakap I love you, tetapi sejak dia kawen 29 tahun yang lalu, dia akan make sure dia cakap "Saya sayang along" (dia panggil isterinya along) setiap hari at least sekali. Kemudian DJ mencelah, dia cakap lelaki yang tak murah dengan ucapan tu selalunya lebih setia, manakala yang selalu sgt express tu bermulut manis dan player. Betul ke???

Saya pun pernah mengalami perkara similar, bukan saya tetapi kawan lelaki saya. Dia menyambut panggilan daripada girlfriend nya ketika itu dan di akhir perbualan, laki tu cakap "Ya, ok" ...Saya rasa gf dia tak puas hati, last2 kawan saya tu cakap "Yaaaaa, I love you"....Lepas hang up, dia mengomel "Adaka paksa2"... Saya rasa mcm nak ketuk je kepala kawan saya time tu...if he only knew how meaningful that phrase to girls. Dr. Fadzillah Kamsah sendiri cakap, kena express hari2, cuz it will surely makes difference. Penat, marah, sedih automatically hilang with those 3 magic words. Tapi jgnlah berlebih2...make it nice and simple and bertempat. hee

Ada seorang pemanggil wanita cakap, husband nya tak pernah cakap I love you depan2, tetapi everytime suami dia hang up, he will surely susuli call tu dengan SMS "I love you soo much, sayang" ...Ada jugak lelaki pemalu begini ye? =)

Be it anything, I DO appreciate those 3 words... tak taulah anda. For me and I am sure other girls too, it is a big deal kan? Saya seorang yang fragile and romantic thats why...... hehe

blogger-emoticon.blogspot.com

Sekadar gambar hiasan, tapi ada jugak kaitan kan, Cant wait to watch NEW MOON!!

10 chemistry(s):

Anonymous said...

a-dd00d....sy ada nenga juak..sama nk didgr awk ya...sweet 0o0o0....nk pemalu...n pakcik al0ng ya....

Aida The Pink Goddess said...

mesti awak pulang keja time ya? sy plg dr dentist.hhehehe aok, romentik ada jak.hehe

AiFA Cho-CHang said...

knak sy sik nengar oo.. ermmm jp. oowh, segal keta kekasyfi bukak mix.fm. hehhhh rugi.


btw, i think this 3 magic words should be said when u really meant it.. supya lebih bermakna.

oh, sy mmg x romantik langsung. no wonder kekasyfi always complain! haha

Aida The Pink Goddess said...

heeee, for me, mean it or not sik ptt timbul.. cuz u have to always mean it! hahaa...

o tedah kekasyfi, sikhal yin and yang, have to be opposite to complete each other! ehe

abu ubaidah said...

yaaa sokong aifa ,kena mean it!!
love u baby~~


p/s:sapa kwn laki tu yeaa

Aida The Pink Goddess said...

U have to mean it, like u have a choice?

itu maksud i.

Anonymous said...

kawan lelaki tu nak jaga saham dia depan awak tak? hihihi

Aida The Pink Goddess said...

i love u b.. i mean it everytime

ano: xde lah, i know his gf too, km mutual friends..

Anonymous said...

a0k...yalah...tiap ptg nenga l0yar bur0k nya 2 ek0k ya...sy pn rasa nk kt0k juak palak kwn awk ya...j0m kita kt0k palak nya rami2..haha...

Aida The Pink Goddess said...

Jum kita naboh nya!! yedeh lamak sik makey perkataan naboh za.. 2 ekok ya ngarut, specially kieran! haha

Related Posts with Thumbnails