Find me on insta!

Instagram

♥ AIDA THEPINKGODDESS ♥

My photo
Life has taught me a lot about never to put hope on anything but ALLAH. Because when it turns out otherwise, the pain is unbearable. What crashed my past can never crash my present. Please do not use my photos without my permission. AidaThePinkGoddess™ © 2010 all rights reserved

Ayra Maysaa

Lilypie First Birthday tickers

Saturday, June 5, 2010

Lagenda Budak Setan: Novel nya memang legend tapi filem nya... Lagu Tema: Bust the windows by Glee cast

Hurmmmmm, I don't know where to start. Eh, since it is a Malay film, saya nak berleter blog dalam BM lah ye. Saya pegi menonton dengan Aza, kakak aza, adik aza, girlfriend adik Aza and my beloved mother. Begitulah betapa bersemangatnya kami memartabatkan industri filem tempatan. Dengar tu wahai Ahadiat Akasyah.   Saya berbaju kurung okeyh! 


Saya bagi LIMA per LIMA bintang!TAPI TAPI TAPI TAPI hanya untuk Nur Fazura yang cuns melecuns dan sangat pandai berlakon, lagipun the only reason I want to watch this movie is memang Fazura pun. I was close to leaving if it was not because of Fazura. CHEYYY DRAMAA haha. Takdelah...kidding2. Saya bukan lah jenis "Saya tak tgk filem Melayu". Yang mana best tu memang saya sanggup bayar RM9 untuk menonton. Tapi honestly, filem LBS ini SANGAT2 mengecewakan. OK, kalau sapa2 nak berhenti baca at this point pun boleh.

1st, lakonan kayu gila oleh Lisa and pelakon baru Shiqin tu. This is where "complacency breeds failure" applies. Kalau rasa expression tu kayu, stiff, nangis air mata tak kuar2 tolong lah cut and reshoot balik! Tak foresee ke penonton akan kutuk benda tu nanti and akan buat statement tak leh blah "Lagenda Budak Setan lebih best dari Twilight saga" dari Ahadiat Akasyah tu macam nak kena suap dengan kasut?! I wonder where he got all the guts to come up with that. Bak kata orang yang saya kenal, confident tak tentu pasal. Ok2, prior to this movie, memang I dah received bad reviews from kawan2 yang ckp filem tu mengecewakan. Tapi saya optimis nak tgk jgk, padan muka saya, mmg hancur pun.

Dialog tak logik, merapu, bodoh, kalau rasa saya melampau, pegi tengok la sendiri k. To the script writer, Tolong la please2 buat homework. Tolong la please2 buat homework. Tolong la please2 buat homework. Tolong la please2 buat homework. Tolong la please2 buat homework. Tolong la please2 buat homework. Tolong la please2 buat homework.   Nasib la baik Fazura yang comel and lakonan Que (yang memang abusive gila, sepak terajang memang his repertoire. Rasanya Que laaaaaaagi Setan kot) menyejukkan hati saya.. And whats with repeating the dialog? Kenapa nak kena ulang apa orang cakap? Annoying kan, saya ulang balik mcm tu??Memandangkan saya tak pernah berlakon, I wonder, pelakon takde hak or memang takleh tegur langsung ke or suggest something kalau dia rasa skrip tu hampeh? Kalau begitu saya maafkan la. 

Cerita Melayu has a thing of buang roll film kan? Draggy scenes with songs. Expect that in this film ok? Erm apa lagi ye. Jalan mudah untuk cerita, bagi tukar muka and bagi hilang ingatan? Pun dua2 ada dalam filem ni. Tapi ini adapted from the novel kan, jadi leh dimaafkan la, yelah umur novel 25 tahun kan...very much expected la. And terlalu banyak close-up yang terlampau close-up. Make up yang cakey, eyeliner yang smudge semua nampak, parut FK pun clear. Agak tidak menyelesakan untuk menonton terlalu banyak scene2 begitu. And one more thing I don't really fancy watak2 sidekick ni. Kekadang over dari watak utama. Pendek kata, Nubhan tak sesuai jadi sidekick FK.

I tak suruh you all tengok, tak pulak melarang, kalau makin curious lepas baca entry ni, tengokla, kalau turn off, tak payah tengok. Beli dvd je nanti. eh2 baik tunggu Hari Raya.. 

P/S: Sesebuah filem itu hancur when scenes yang supposedly sedih, orang boleh buat laughing stock. Fikir2 kan selamat beramal..
P/S: My RM9 saya halalkan untuk Nur Fazura jer.. 
P/S: Bagi yang nangis lepas tgk cerita tu, sorry I cannot feel you, or memang hati saya keras kot.
P/S: I don't care kalau org ckp cerita tu best, bagi saya tak best.. kecuali Fazura yang adorable and lovely I SUPERLOVE HER HAIR hehe
P/S:So much apology if this entry offend any of you, but hey, mestilah thick skin kalau kena critic
P/S: Tadi mmg fullhouse, tahniah to all kerana menyokong industri filem tempatan!

*update: Saya tak tahu whether stress lepas tertipu tgk film yang overrated ni or terkenan dengan FK, ada jerawat besar tumbuh di dahi, sakit nak sujud.

Saya pakai baju kurung

I think I have improved in color coord Shadap!

21 chemistry(s):

Aida The Pink Goddess said...

nisa, bg sy tak best, tak tau bg org lain

p/s: i terdelete ur comment

Khairieah said...

hehe saya pun tunggu hari raya! mmg kena tayang d tv tu kan kak..

Aida The Pink Goddess said...

khai: molek la tu, tgk hari raya je..hehe mesti ada tu...

LeEz EnTerPrlSe said...

hahaha....a-d00d..tp, rasa jln cita 0k la....lain la nk...dr n0vel la katakan..xdala mcm cita pr0f apa nama ya....0r yusuf haslam...0r symasul...ermmm..b0lehla....just plak0n la pilih bt0l2...huhu...xda pr0m0te hset lam cita t0k...wwawwa~~

Aida The Pink Goddess said...

aza: yalah tek sy mdh sia, jln cerita leh dimaafkan sebab adapted dr novel

saya tidak tanggung kalau kaum kerabat prof razak or yusuf haslam read tis... hehee

Anonymous said...

lisa cute

Aida The Pink Goddess said...

faz lagi cute

LeEz EnTerPrlSe said...

HAHAHAH....b0th 0f them cute...sgt suka...

PurPLe LaDy AiFA said...

adood,

1. don't ever blog in BM anymore! very pelek. i miss your english entry. bhs swak dapat sy terimak. hehe ;p
2. wah.. semangat gila nangga cita melayu k baju kurung.
3. knak sik ngambik Que and Fazura jd hero and heroin woh?kan much better.
4. seriously kitak urg nangga serami ya??? rombongan nangga LBS! jeles sy. hehe

Aida The Pink Goddess said...

1.yaa people always make fun of my BM.haha sya sedar diri *ehehehe*
2. pas pengilan .hehehe
3. yalaaa teeeekkk what a waste of talent
4. aok, sigek line mek org reserve, dr hujung ke hujung.ehe

Biena said...

Ngersik jak aku Epoi ngajak nangga crita tok, haha nasib bait maca review kau dolok. Kelak ku nangga hari raya jak...blerggh!

Aida The Pink Goddess said...

hahha, mesti Epoy cenong mata mun tgh nangga crita tok.

si duchess tomoko said...

kmek asa pun maok nangga cita ya. tapi, bila kitak madah cita tok x best, kelak kmk nangga hari raya la juak.

Aida The Pink Goddess said...

tertakluk kepada hak masing2 jgn salahkan entry saya k :)

Biena said...

Sikda Epoy cenong mata sbb ada Lisa Surihani! Cinta hati nya ya after Sharifah Sofea! Hahaha! Perhaps mun ada org ceya kali ku mok nangga.

Shiba Hisham said...

baju kurung LV! nice one. :)

Aida The Pink Goddess said...

nampak LV? hhaha,

BibiEr Karim said...

Hi Aida...selama ni jadi ur silent reader je. Tapi nmpk entry LBS ni mmg gatal hati nak komen.

Second everything u wrote. I'm not into Fazura tp mmg always admire hasil keja dia. I rili think Que & Fazura yg buat film ni best.

Till now, devastated & frustrated still with the flick. I expected too high I guess. Considering da dkt 10x baca the novel. Ugh obviously, director xbuat homework. Byk scene yg bole buat jiwa terharu diorg xmasukkan. Ugh.

Ok da panjang giler komen...mcm buat 1 entry plak. Take care.

Aida The Pink Goddess said...

oh, finally, someone is in the same boat!

thanks bibier, at least now people knows not that I have issue with ahadiat, FK, Lisa or malay movies! hehe

They could have done better kan! :)

Nadhirah said...

Walaupun dah agak ketinggalan zaman, nak komen jugak. I dikira antara orang2 terawal yg tgk cerita ni tapi tak dapat buat review sbb takut ada org ter'turn-off'. hehe

1. Mmg kalau fazura yg jadi heroin, cerita ni hidup.
2. Terlalu fokus muka yg teramat fokus sampai yg hensem jadi buruk, yg cantek jadi hina. haha.
3. pelakon baru tu SGT HAMPEH lakonannya. kaku keras spastik
4. Nanges part akhir time dia nak bersalin sbb masa tu I dah overdue & rasa macam akan mati seperti pelakon tersebut. itu SAJA yg buat saya nanges. itupun sbb dah overdue. part feeling2 yg dorang cuba buat untuk bagi feeling mmg tak jadi langsung!
5. Fazura sangat cantek. cantek! mantap!
6. statement ahadiat bahawa fiem ni lebih best dari twilight mmg patut dipertikaikan sekuatnya. huh!

harap maaf pada yg suka movie ini. ehehe

Aida The Pink Goddess said...

YEAH, AIDA SETUJU DGN SEMUA YANG DI ATAS!!

Related Posts with Thumbnails