Find me on insta!

Instagram

♥ AIDA THEPINKGODDESS ♥

My photo
Life has taught me a lot about never to put hope on anything but ALLAH. Because when it turns out otherwise, the pain is unbearable. What crashed my past can never crash my present. Please do not use my photos without my permission. AidaThePinkGoddess™ © 2010 all rights reserved

Ayra Maysaa

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, July 29, 2010

Kelakar sorang Lagu Tema: Apa2 lah malas nak berlagu2 tema.

I learn / realize one thing today. Aku belajar / sedar sigek perkara aritok. IBOH kencang gilak nganok orang. Jangan nganok orang sampey orang imagine ko tek persis Cristiano Ronaldo or Megan Fox sebab perfect gilak sampey boleh nganok orang camya gilak... jangan pernah rasa kedudukan kau ya tek selesa gilak ko ilek2 nganok orang open2, SEBAB kita siktauk bila Allah akan tukar tempat kita dengan orang yang dianok ya.

Macam ko tek nganok orang berdengah, few months or years pas ya, ko tek nait pangkat, dapat bonos, KO LEBEH GIK BERDENGAH, nakkah sama jak ko ngan orang nak ko anok ko? nakkah PADAN MUKA KAU? tok la maksudku tuhan nukar tempat kau, jadi ko boleh nginyak semua kata2 ko balit lah. tok CONTOH ajak.........

Maybe tok time kau, tuhan berik ko nikmat, tapi k ko nganok urg, mun orang ya nganok ko balit, sik sakit gilak, tapi mun tuhan dah narit balit and tukar tempat kau EXACTLY dengan orang yang ko anok ya, baruk ko terdudok terbengam sia. Paling best, Tuhan narit balit semua nikmat kau sekali gus. Kita sik di atas selalu bah, oh? Mun bukan kau kenak, maybe famili kau, keturunan kau, mun bukan nektok, maybe isok, lusak, next year, next 20 years? mun dah nama balasan Tuhan, sik nya kira masa, balasan tuhan bukan nyaman.....



peace!

P/S: sigek gik: boh nak terasa sukati bukan sapa2 bah, aku kelakar sorang..

11 chemistry(s):

PurPLe LaDy AiFA said...

=D kamek senyum sorg...

Aida The Pink Goddess said...

awal gilak ktk komen, kmk bok nak nambah gik.hehehe

BibiEr Karim said...

Wah best baca sbb da lama sik dgr org kelakar S'wak. Back in uitm 10 years back, mcm ari2 pun dgr sbb coursemate mostly S'wakien. Baca ur writing in S'wak pun da terubat rindu.

Aida The Pink Goddess said...

:)

Anonymous said...

ape tu? x phm laa..

Ani Inherown said...

BETOL!!!!!!!!!! KENAK KITAK PAHAM APA YANG MEK RAASA DOOOOOOOODDD

Aida The Pink Goddess said...

kan wani..hehe

ahmad endo said...

bena ya...hehehe

Biena said...

Menar ya, ku sik paham mun org makin bagus nasib nya makin nya nak berdengah, sepatutnya makin humble krna Tuhan dah granted semua, cash! Sik paham ku kenak org suka berdengah! Smua kesenangan ya milik Allah SWT, bukan kau pun! So beringat2 lah...

Sal said...

kak, nganok tu apa?hihi...
bnykkan post dlm bahasa sarawak. Sy duka dgr org klakar srwk.=)

Aida The Pink Goddess said...

nganok tu mengutuk...

Related Posts with Thumbnails