Find me on insta!

Instagram

♥ AIDA THEPINKGODDESS ♥

My photo
Life has taught me a lot about never to put hope on anything but ALLAH. Because when it turns out otherwise, the pain is unbearable. What crashed my past can never crash my present. Please do not use my photos without my permission. AidaThePinkGoddess™ © 2010 all rights reserved

Ayra Maysaa

Lilypie First Birthday tickers

Friday, October 8, 2010

Kubah Ria Baru;Mari belajar bahasa sarawak; Lagu Tema:You and Me by Lifehouse

Mun kitak orang orang Kuching, mesti kitak orang tauk Kubah Ria nak? And most of you know, that Kubah Ria dah pindah tempat baru nak? dekat ajak pun, depan nya ajak. So, mengikut fitrah, mek orang pun nak try test tempat ya juak la tek...

Actually dah lamak dah tok, when my dad was here gik, and my dad, he fancies gerai-gerai, mun restoran2, fast food apatah gik hotel, sik berkenan gilak nya. Ada 3 tarikan utama Kubah Ria tok for us, 1st, of course nya pun Pizza Ria, mun nanyak orang Kuching, mesti orang Kuching take pride in their Pizza Ria, jaoh lebeh nyaman dari Pizza Hut, kata org mpun, tp nang mena pun, nyaman gilak... 2nd is Mee Bandung Muar. Orang mpun stall tok nang mena2 orang melaya, tp sik pasti dr  Muar ka sik, and my elder kakak la paling suka mee bandung Muar tok and 3rd is gerai Mee Kolok depan Mi Bandung Muar tok, sik ingat namanya..

The new Kubah Ria is much2 more better dari nak lamak pun..and more organized, LEBIH BERSI, and TERANG BENDERANG, cuz I actually don't fancy kedai lampu2 romantik tok, I appreciate lighting cuz it's good for photography. ngeeeeeeeeeee...

 Ada benda nalo time ku nak bergambar


Pusak!! hehe

 Pusak! hehe pusak di kuching tok senang carik makan, sebab sikkan diburu, org Kuching nang sayang ngan pusak.. hehe


 Suasana yang terang benderang, tersusun dah jaoh lebih bersih

 tok la mee bandung muar.. nyaman jak rupanya

Satay Kerapen, a.k.a urat/tendon. Mek orang nang suka satay tok, kurang kalori dari daging or ayam or kulit.hehe

So, for those yang belum pergi sitok try la, ada juak kedai lain seperti kedai baju, kedai kek lapis (rabiah amit ok!) and etc.. 

10 chemistry(s):

PurPLe LaDy AiFA said...

aih, satay kerapen pon ada sia???? nyum2! sy dah lalu ajak rah sia ria, tp sik sempat nak singgah.

nyaaamannnnnn li rupa mee bandung ya!

oh my, pizza ria nang nayaman gila! beef pancake ngan ommelete versi pizza ria pon gila nyaman!

Aida The Pink Goddess said...

sikhal pa! jalan kaki pun awak dpt.hehehe

pizza ria is the best!

Biena said...

Nangis ku nangga gamba mi bandung, huhuhuhuhuhuuuuuuu...

ct said...

mok tanyakkkk..mee bandung ya gerai no ne oo??? x pernah try mee bandung kat sia.. tq =D

Aida The Pink Goddess said...

biena: dramatik, maka ko dekat agik ngan muar..

ct: yarabbi, x mek ingat kedey no apa, tp nya lebeh ke belah kerek..

Biena said...

Ko pk Muar ya 20mins drive? Huhuuuuuu...
Series, x senyaman mee bandung muar kubah tok.

Aida The Pink Goddess said...

at least byk gik choices di KL nun

ika said...

oiii..dtg kk tapau for me mi bandung tu, bleh nda??? gilak sedap d tgk...

Aida The Pink Goddess said...

macam la di abg ayam tu teda mi bandung!!!

pikapika said...

pusak sapa ya?kitak mpun kah?kacak bula nya.mok ambil boleh ka? :)

Related Posts with Thumbnails